Jadłospis

Przedstawiamy Państwu najczęściej spotykane alergeny pokarmowe. Cyfra przyporządkowana do alergenu znajduje się również w jadłospisie.

Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny pokarmowe:

  1. Mleko oraz jego przetwory
  2. Gluten
  3. Jajka i produkty pochodne
  4. Seler
  5. Ryby i produkty pochodne
  6. Soja